Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Replik: Försiktighetsprincip krävs

Svar till Martin Ersson. Tyvärr inleder du ditt svar till mig med personpåhopp. Vi är många som inte delar FHM och regeringens så kallade strategi som får utstå dessa personpåhopp.

Till saken i stället Martin. Du precis som jag vet mycket väl att skolorna fungerar som virusfabriker när det gäller godartade coronainfektioner, influensavirus och vinterkräksjukevirus. Att covid-19 skulle utgöra ett undantag, tål därför att bevisas. Fram till dess, krävs försiktighetsprincipen.

Det går inte att kräva att riskgrupperna ska leva på undantag, när stora delar av befolkningen lever som om ingenting har hänt. Således måste även barnfamiljerna omfattas av denna försiktighetsprincip. Vi befinner oss i en nationell kris, då kan vi inte kräva att allt ska vara nästan som vanligt, för det är det inte.

Christer Siwertsson

M och fri skribent

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel