Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Replik: En stängning av grundskolan får konsekvenser

Replik till Christer Siwertsson: Sluta upp att elda på ett missnöje och misstroende mot våra myndigheter och deras beslut! Du kan istället vara tacksam över att de inte låtit sig påverkas alltför mycket av högljudda förståsigpåare som du utan låtit förnuftet råda. Försiktighetsprincip javisst, men till ett rimligt pris.

En stängning av grundskolan (och förskola och fritids, antar jag du efterfrågar?) skulle få långtgående konsekvenser för hela samhället. Dessa verksamheter är en förutsättning för att vi småbarnsföräldrar, som utgör en betydande andel på många arbetsplatser, ska kunna fortsätta driva samhället och hålla det flytande och också en förutsättning för att du och andra äldre ska kunna fortsätta isolera er och slippa dra på er arbetskläderna igen.

Dessutom skulle en stängning av dessa verksamheter knappast ha bromsat smittspridningen vi haft så långt och lär inte göra det framöver heller.

Martin Ersson

Regionanställd distriktsläkare och småbarnsförälder

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel