Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Renovering av Fagervallsskolan blir dyrare

Som LT tidigare berättat planerar Östersunds kommun att renovera Fagervallsskolan för drygt 16 miljoner kronor. Nu pekar allt på att upprustningen blir något dyrare.

Det är redan bestämt att Fagervallsskolan ska rustas upp under 2011. Kostnaden är sedan tidigare beräknad till 16 miljoner kronor, men nya beräkningar visar nu att det kommer att kosta åtminstone 1,6 miljoner kronor till.

En skolutredning från 2003 och en uppföljning 2007 visade att grundskolorna i centrala Östersund kommer att ha överkapacitet av lokaler de närmaste åren. Enligt uträkningarna skulle det kunna rymmas 1350 skolungdomar i de fem centrala skolorna medan det i dag bara finns lite drygt 800 elever.

Då, för några år sedan, kom ett tjänstemannaförslag som konstaterade att det helt enkel inte fanns någon möjlighet att lägga ner Fagervalsskolan skolorna i Östersund om politikerna planerade att reducera antalet skolor.

”Barn- och utbildningsförvaltningen gör dock i dag bedömningen att i samtliga alternativ kommer Fagervallsskolan att finnas kvar. Dels utifrån att den håller tillräcklig storlek och utifrån att den ligger strategiskt bra lokaliserad i området. Något formellt beslut om hur skolstrukturen i centrala staden ska utformas har emellertid inte fattats av barn- och utbildningsnämnden”.

Beslut om att satsa ytterligare 1,6 miljoner kronor för renoveringen av Fagervallsskolan fattas på finansutskottets sammanträde på tisdagen.