Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Renberg klar för comeback

Annons


Mikael Renberg kände att han hade mer ishockey i sig.

Men veteranens comeback i Skellefteå dröjer till efter jul.

-Jag måste komma i hockeyform först, säger Renberg.

Karriären var inte riktigt över när allt kom omkring. Efter att ha tränat på egen hand under hösten kom till slut beskedet från Mikael Renberg. Det blir mer elitishockey, i Skellefteå.

-Jag resonerade så, att ska jag någon gång spela hockey igen är det nu. Jag kan inte vänta och ta ett helt år ledigt, säger Renberg till Skellefteås hemsida.

-Det här är min chans. Jag tänkte att det kommer att bli många år framöver förhoppningsvis där jag kan göra annat, men det här kan jag bara göra nu.

Renberg har ett VM-guld och mer än 600 NHL-matcher på meritlistan. Därför var inte oväntat flera elitserieklubbar intresserade av hans tjänster när ryktena om en comeback började florera.

Men till slut föll valet på Skellefteå, där han spelade förra säsongen.

-Det var ett antal lag som var intresserade. Men jag trivdes med att spela här och fördelen med det här är att jag kan bo kvar hemma i Piteå.

-Skellefteå har chansen på SM-guldet. Speciellt när elitserien varit som den varit i år. Och just det faktum att Skellefteå har chansen gjorde att det blev ett rätt naturligt val.

Efter en höst med resor, studier och träning i gymmet på egen hand är Renberg dock snabb att poängtera att comebacken dröjer några veckor till, trots att han tränat en del på is i Piteå.

-En förutsättning för att jag skrev på var att jag skulle få fyra veckors isträning först. Så det blir inget spel före jul.
Annons