Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rena överkörningen i effektiv mellanakt

Östersunds IK hade en bra onsdagskväll och vann komfortabelt med 6-2, (1-0, 3-0, 2-2) mot Sollefteå i hockeyettan. Det var egentligen aldrig något snack. Andra perioden handlade om ren överkörning.

ÖIK malde ner sina motståndare. Sollefteå orkade inte stå emot och efter Pontus Själins vackra 2-0 i början av andra perioden insåg nog även Sollefteå att det skulle bli svårt.

Hemmalaget var numret större. Anfallsvåg efter anfallsvåg drog in i Sollefteås försvarszon och symptomatiskt för matchen var att gästernas målvakt Christoffer Elf skötte sig bäst i sitt lag trots sex insläppta mål.

Flera av fullträffarna var riktiga läckerbitar där ÖIK kombinerade sig fram till öppna lägen med lyckat slutresultat.

– Jag är nöjd med segern, men vi drog på oss lite för många utvisningar. Spelet förrycktes delvis av de numerära underlägena, sa tränaren Markus Åkerblom som mitt i glädjeyran även såg brister hos sitt lag.

Fast det var en sevärd match från läktarplats. Fart och fläkt, inte minst i andra perioden där de flesta i hemmalaget gjorde väl ifrån sig.

Kejdan med Chad Wiseman, Tobias Falk och Kristoffer Backman var bäst och unge 17-årige backen Pontus Själin stänkte in två mål och övertygade även spelmässigt.

Målvakten Johan Berge var prickfri fram till 5-1–målet och hade varit värd att få hålla nollan.

Övertygande spelade även Pierre Larsson på backplats.

Av de båda Sollefteåspelare som ryktesvägen påstås vara möjliga ÖIK–förvärv längre fram på säsongen gjorde Jens Andersson ett stabilt intryck. Däremot var Niklas Öhman inte alls framträdande, mer än när han gruffade rejält med Johan Skiöld.