Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ren tortyr av kaniner

Härom kvällen satt jag i soffan med mina två barn och våra tre kaniner och tittade på nyheter. Plötsligt visas ett hemskt reportage om hur angorakaniner plågas i Kina för pälsen skull. Deras vackra päls rycks och slits av medan kaninerna är utsträckta och fastbundna, rena rama tortyren. Kaninerna skrek hjärtskärande av smärta och stress, i vanliga fall är kaniner tysta djur eftersom de är bytesdjur i naturen och ej vill märkas. Det är bara i extrema fall som de skriker. Jag blev tårögd och barnen blev väldigt illa berörda av det vi såg och hörde, våra kaniner lystrade till när de hörde skriken från rutan.

Detta djurplågeri pågår ständigt och är alltså ingen engångsföreteelse, precis som med allt annat djurplågeri inom ex minkindustrin, kött o äggindustrin. Djuren plågas inte bara utan får leva under hemska förhållanden i trånga burar utan stimulans i onaturliga miljöer. Kaniner är till naturen nyfikna aktiva djur som behöver skutta och gräva. Mänsklighetens hemska behandling av djur av alla dess slag måste upphöra. Djurplågeriet har blivit systematiserat och objektifieringen av djur har möjliggjort detta. Vi måste börja se djur som de kännande varelser de är och inse att när det kommer till lidande och smärta är de våra jämlikar men även när det handlar om förmågan att uppleva välbehag eller lycka.

Mirdza Actins

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel