Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ren i Storhogna

Under hösten blev det en utflykt till Storhogna och fjällvandring i området.

Med utgångspunkt vid Storhogna högfjällshotell blev det inledningsvis vandring utefter Karl XI:s väg i riktning mot Vemdalsskalet. Målet för vandringen var att gå runt det närbelägna fjället Storhogna (879 m ö h). För att få bra vyer var det lämpligt att hålla sig strax ovan trädgränsen på cirka 800 meters höjd. Vädret var bra och utsikterna blev stora. Däremot var terrängen på denna höjd mycket stenig så det var att ta det försiktigt för att undvika benbrott. Fjällen här är hårt utsatta för frostsprängning och därför är fjällterrängen mycket blockig.

Under min vandring sågs på avstånd något som liknande en ren. Att möta renar är ett naturligt möte i fjällvärlden. När jag kom närmare kunde konstateras att det var en ren gjord i björk. En vacker ren skapad av naturen själv. En härlig upplevelse att se vad naturen kan åstadkomma och ett trevligt möte. Vandringen fortsatte sedan till utgångsmålet och utan brutna ben. Till Storhogna och dess fina miljö återkommer man gärna.

Rolf G. Swedbergh