Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Religion skapar mer lidande än lycka

Annons

Låt mig en gång för alla konstatera att det inte finns någon Gud eller någon annan existerande högre makt som så många tvångsmässigt tillber av oro och rädsla för vad som ska hända både i nutid och efter döden. Tron på en högre makt är tyvärr mänsklighetens största hjärnspöke och nästan undantagslöst konstruerat av patriarkatet genom årtusendena.

Se bara på hur världen ser ut i dag. Krig, lidande, fattigdom, kvinnoförtryck, offerriter där till och med barn stympas och dödas därför att man tror att det leder till lycka, rikedom och så vidare. Nästan allt beror på olika former av religion och religionsmotsättningar. Allt detta skapar bara ett vi-och-dom förhållande.

Vi kan varje dag i nyhetssändningar höra och se om alla dessa självmordsbombare som gör allt för att ta så många oskyldiga som möjligt med sig in i döden.

Vad som också är aktuellt i nuläget är alla skandaler inom katolska kyrkan med avslöjanden om pedofili inom prästerskapet. Hur kan man i ett modernt och upplyst samhälle som det där vi befinner oss i dag förbjuda katolska präster att ingå äktenskap och därmed tvingas leva i celibat bara för att sexualitet och kroppslig lust och åtrå anses som synd och skam?

Sexdriften är en av de starkaste drifter människan har. Jag undrar också hur en katolsk präst eller annan företrädare för denna religion kan förgripa sig på barn och samtidigt tro på en högre makt kallad Gud?

Tyvärr är det också så att mycket av vår nuvarande lagstiftning bygger på det Lutherska arvet.

Tänk om vi hade en värld utan olika religioner hur mycket bättre mänskligheten skulle må.

Ulf Larsson, Tänkande medmänniska och Ateist

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel