Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rektor kräver säkrare skolväg

Rektorn på Ås skola tar strid för säkrare skolväg för barnen från Byskogen och Sånghusvallen.

Rektorn vid Ås skola Christina Olofsson har vänt sig till politikerna i barn- och utbildningsnämnden för att barnen från Byskogen ska kunna ta sig till och från skolan på ett trafiksäkert sett. Rektorn poängterar i sin skrivelse att bussfickorna i Byskogen måste bli större för att barnen ska kunna kliva av och på bussen på ett säkert sätt. Hon menar att det är mycket trafik kring busshållplatsen i Byskogen, med bilar till och från Sånghusvallen och trafik till och från de två förskolorna i området och att det blir mycket trafikanter och skolbarn på ett väldigt begränsat utrymme.

Därför kräver Christina Olofsson att kommunen bygger om bussfickorna i Byskogen, skapar vägbulor så att trafikanter tvingas hålla 50 och kravställer och påskyndar det tunnelbygge som Vägverket planerat att göra. Ett alternativ kan enligt Christina Olofsson vara att kommunen tar kontakt med Vägverket för att snabbt få en ombyggnad av bussangöringen och vägbulor.

I skrivelsen understryker rektorn att både skolpersonal och föräldrar upplever att det måste till åtgärder för att förbättra trafiksäkerheten.