Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rekryteringsträff för flera nya poliser

Fredrik Andersson tog chansen att få veta mera om polisyrket när det anordnades rekryteringsträff i Strömsund:

– Helst skulle jag vilja jobba med trafikfrågor.

Polismyndigheten anordnade i onsdagskväll en rekryteringsträff på stationen i Strömsund. Syftet var att ge information och svara på frågor angående polisyrket.

Joakim Ekavall, rekryteringsansvarig vid polisen, fanns på plats, tillsammans med flera av Strömsundspoliserna. De intresserade fick gott om utrymme för sina frågor, för endast fyra personer dök upp. Fredrik Andersson var en av dem:

– Jag har alltid velat bli polis. Helst skulle jag vilja jobba med trafikfrågor. Det är så många olyckor som sker i onödan, för att föraren är berusad eller för att hastigheterna är för höga.

Fredrik hade frågor om behörighet, om olika prov, fysiska tester och annat. De tre nya poliserna som börjat sin tjänstgöring samma dag hade utbildningen i färskt minne och kunde svara på en hel del. Joakim Ekavall trodde inte att Fredrik skulle få problem att klara behörigheten, och han fick också rådet att inte ge upp ifall han inte kom in på Polishögskolan första gången:

– Det är många som söker och man blandar grupperna ålders- och erfarenhetsmässigt. Du är bara 22 år så går det inte första gången så kan du komma med nästa gång.