Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rekrytering av nytt länsråd har börjat

I höst slutar Pia Sandvik Wiklund som länsråd på Länsstyrelsen i Jämtlands län. Arbetet med att rekrytera hennes efterträdare har nyligen påbörjats.

– Arbetet med rekryteringen har börjat. Det var ingen mening att börja innan sommaren på grund av semestrar. Personalchefen arbetar med rekryteringsannonsen just nu, säger Britt Bohlin, landshövding.

Rekrytering av länsråd sker i samarbete med regeringskansliet.

– Det är regeringskansliet som beslutar om vem som får jobbet, säger Britt Bohlin.

Hon tror inte det är realistiskt att tro att det kommer att finnas ett nytt länsråd på plats tills Sandvik Wiklund slutar.

– Bengt-Åke Strömquist är biträdande länsråd. Han kommer att gå in som länsråd till någon ny kommer på plats. Den som tillträder kan ju också ha uppsägningstid från sitt nuvarande arbete och det kan ju vara någon som kommer att behöva tid att flytta hit, säger Britt Bohlin.

Pia Sandvik Wiklund har tidigare jobbat som prorektor på Mittuniversitet och rektor för Luleå tekniska universitet. Hon tillträdde som länsråd 1 mars 2009. 1 oktober går hon vidare till vd-posten på Länsförsäkringar Jämtland.