Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rekordtryck på Mittuniversitetet

Antalet sommarstudenter på Mittuniversitetet har fördubblats flera år i rad. Och de populäraste helårsutbildningarna är samhällsvetenskap samt informationsteknologi och medier.

Mittuniversitetet är ett populärt lärosäte. Som LT tidigare berättat är det rekordartat tryck på universiteten i landet där Mittuniversitetet ligger på topp med en beräknad ökning av helårsstudenter på 20 procent det här läsåret.

Under sommaren har enheten för kommunikation på Mittuniversitetet gjort en enkät bland studenter som har gått sommarkurser. Bakgrunden är att antalet sommarstudenter har ökat dramatiskt och i princip fördubblats år efter år.

Frågan var syftet med sommarstudierna och där svarade 56 procent att de ville bredda sin utbildning, 12 procent att de ville få en inkomst under sommaren, 11 procent att de ville fortbilda sig, 10 procent att de ville ta examen snabbare och 4 procent ville prova på högre studier.

Enligt en färsk rapport från Mittuniversitetet står det klart att helårsutbildningarna samhällsvetenskap samt informationsteknologi och medier är de populäraste.

De tillsammans står för en studentökning på mer än 800 helårsstudenter det här läsåret.

”Gemensamt för de båda institutionerna är att de dels har nya program som rekryterar bra men framförallt en mycket stor utveckling av den helt nätbaserade utbildningen”, står det i rapporten.