Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rekordmånga kvinnor väntas mönstra

/
  • Andelen kvinnor i försvaret ökar men det går långsamt. TT:s Cecilia Klintö beskriver situationen för de kvinnliga officerarna. På bilden Helena.Westling.

Ensam tjej i lumpen och en av tre tjejer på officersutbildningen.
Kapten Helena Westling är van vid att tillhöra en minoritet.
Men nästa år tar försvaret ett historiskt kliv framåt.

Annons

Rekordmånga unga kvinnor är inplanerade för mönstring 2009. Samtidigt startas ett försök att koncentrera kvinnliga värnpliktiga till tre förband, där kvinnliga officerare ska sköta utbildningen.
Tanken är att de kvinnor som vill hädanefter ska slippa den ensamma sits som Helena Westling provat på.
– Alla arbetsplatser mår bra av att vara så blandade som möjligt, säger hon.
Trots höga ambitioner har försvaret en extremt ojämn könsfördelning. Bara en av 20 värnpliktiga är kvinna och bland officerarna är kvinnoandelen aningen lägre.
– Det är ett gigantiskt misslyckande, säger jämställdhetskonsult Göran Lindberg.
Aldrig ångrat
Helena Westling har aldrig ångrat sitt yrkesval. Hon trivs med jobbet som teknisk arméofficer på P 7 i Skåne, men kan ge flera exempel på att det kan vara tufft, särskilt i konkurrenssituationer. Bakom ryggen på den kvinna som avancerar florerar ofta rykten om att hon glider fram i en gräddfil.
– Det är enklare att säga att någon kommer före i kön för att hon är tjej, än för att hon är bättre, säger Helena Westling.
Hon har också upplevt att hennes ledarstil ibland ifrågasatts.
– Det har hänt att manliga kollegor inte tyckt att jag har lett. Allting har fungerat i gruppen, men det har inte hörts att jag har lett. Det är väl för att jag har ett icke-manligt sätt att leda. Men det har blivit accepterat av det stora flertalet.
Dubbelt så stort
Antalet flickor som mönstrar väntas nästa år bli mer än dubbelt så stort som tidigare. Redan är 2 800 flickor inplanerade 2009. På senare år har antalet mönstrande flickor annars legat runt tusen.
En trolig orsak är att det i år inte bara var de 17-åriga pojkarna, utan även flickorna, som fick brev från Pliktverket, där de uppmanades att delta i den lämplighetsundersökning som ger underlag för en första gallring före mönstringen.
Men Försvarsmakten har fortfarande en lång väg att vandra på jämställdhetsområdet, konstaterar Göran Lindberg, som bland annat varit så kallad jämställdhetsmentor åt en general.
– Det är oerhört viktigt i en manlig organisation att höga chefer visar aktivt att det är en viktig fråga, säger han.
Måste bli fler
Andelen kvinnor måste upp i 25–30 procent för att de ska kunna börja påverka, menar han. Därför tror han starkt på idén att samla kvinnliga värnpliktiga på vissa regementen.
Han tvivlar inte på högsta ledningens vilja att få bukt med den skeva könsfördelningen. Det är strategiskt viktigt för att få bästa möjliga personal, i synnerhet med tanke på att uppgiften alltmer blir att verka i krig och krisområden utomlands.
Problemet är att det inom försvaret finns många manliga, negativa värderingar att göra upp med, menar han.
– Jargongen är mycket manlig. Så länge kvinnorna är i så uttalad minoritet måste de för att överleva antingen dra sig därifrån eller acceptera och må dåligt, säger Göran Lindberg.

Mer läsning

Annons