Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rekordfångst på årets Storsjötrolling

Team Mörsil bestående av Fredrik Eriksson och Robin Hernerud segrade med största fisken och bästa teamet i finalen på årets Storsjötrolling. Fisken var rekordstor, hela 90 cm lång och den vägde 8,5 kg.

För 13:e året i rad var det under lördagen final på årets Storsjötrolling. Många hade kommit för att titta och tältet där vinnarna utsågs var mer än välfyllt. Många applåder och grattishälsningar gavs till duon Fredik Eriksson och Robin Hernerud som utan tvekan fick årets största fångst.

– Det känns underbart kul, säger Fredrik Eriksson.

Det är fjärde året killarna är med och tävlar och vinstfisken, en kanadaröding, skänker de till arrangörerna, Hallenbygden och Hallens snöskoterklubb-Jamtrollarna. Tidigare rekord på största fisk är sedan 2002, då ett team från Stockholm fick en öring som vägde runt 8,1 kilo.

På frågan om vad som är bästa knepet för att lyckas fånga en sån stor fisk svarar de:

– Rätt grejor på rätt plats, vid rätt tillfälle.

Totalsegrare i hela tävlingen blev Team go for it, bestående av Lars-Göran Nilsson, Louise Paulsson, Malin Bergkvist och Bengt-Olov Hedlund. De fick ihop totalt 12 fiskar som gav 629,02 poäng vilket blev en förstaplats och 15 000 kronor i prispengar.

– Det känns jättekul. Ena dagen fiskade vi fullt med sex fiskar redan klockan 12, det är en sån sak man alltid velat göra så det var kul att det blev så i år, säger Lars-Göran Nilsson.

Tvåa kom Team Ram bestående av Jesper Ejemo från Gålö och Risto Mathaldi från Malmköping som hade 410,32 poäng.

Årets tävling lockade fiskare från hela landet och även från utlandet. Från Tyskland kom Peter Bähr tillsammans med dottern Marret Bähr.

– Det har inte gått så bra för oss i år, men det är roligt att vara här och träffa allt folk och gemenskapen är jättehärlig, säger Peter Bähr.

Storsjötrollingen startade under torsdagen och fiskarna har varje eftermiddag vägt in sin fångst. Den totala vikten och antal fångade fiskar slås sedan ihop till poäng. Efter prisutdelningen så fortsatte kvällen sedan med mingel och fest i tältet där också bandet Scenskräck spelade.