Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rejält mellandagsröj med arg punkrock

/
 • En helblå jord och ett slag för miljön. Ghostriot anser att vi måste fortsätta att pressa världens ledare för att de         ska ta klimathotet på allvar. Från vänster Idan Cheaproot, Mikael Junehag och Egil Kalman. Foto: Ulrika Andersson
 • Mikael Junehag och Egil Kalman.Foto: Ulrika Andersson
 • Det är ofta rörigt i replokaler, så också i Ghostriots. Kanske är det ett tecken på kreativitet.Foto: Ulrika Andersson
 • Mikael Junehag står bakom bandets låttexter.Foto: Ulrika Andersson

Sugen på massor av livemusik? Den 29 december blir det mellandagsröj på Marité med Ghostriot, The Dead och The Small Screen Light Show.

Annons

– Det blir fullt ös från början till slut och ett schysst alternativ till juldiscot, säger Mikael Junehag, gitarrist och sångare i Ghostriot.

I kväll repar de på Bageriet på Frösön. Mikael och Idan Cheaproot, känner säkert många igen från postrockbandet Komas Mida.

Men deras sidoprojekt Ghostriot är, med sin arga punkrock, långt ifrån lika fimiskt rogivande. Bandet blev komplett när basisten Egil Kalman anslöt.

Just nu håller de på att spela in låtar till en ny ep. Sammanslaget med spåren på ep:n som kom i somras är tanken att det ska bli en fullängdare.

Ghostriot har bestämda önskemål om hur fotograferingen ska gå till. Det är viktigt att den blå jordgloben är med på bilden. Killarna befarar att jorden i framtiden kommer att se ut så här om vi inte gör någonting åt klimatförändringarna.

– Det verkar som om världens ledare inte riktigt tar klimathotet på allvar. Vi människor måste fortsätta att pressa våra ledare, säger Mikael.

Maskerna, som bandet har på sig när de spelar, står för stulna begränsningar som man måste ta tillbaka. Om man inte längre tror på sig själv får man förvandla sig till Zorro och sno tillbaka självkänslan från en

Powerpopbandet The Small Screen Light Show, från norra England, var senast i Östersund under årets Storsjöyra, där de spelade på Gaffascenen. Bandet har turnerat med Penny Century i Storbritannien och medlemmarna umgås numera även utanför scenen.

– Eftersom de skulle hit och fira nyår kom vi på att de kunde göra en spelning i samma veva. Ta chansen och spana in ett engelskt band på g, tipsar Mikael.

The Dead släppte sin första demo ”Resurrection of ...” i våras. Barndomskompisarna från Härjedalen, Johan Landin, Fredrik Larsson, Per-Olof Sjödin och Alexander Mangs, har sedan starten förra året hunnit spela en del i Oslo.

Mer läsning

Annons