Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Reinhold Gänsler

/

Överstelöjtnant Reinhold Gänsler, Frösön, har avlidit i en ålder av 72 år.

Annons

Han var född i Jena i Tyskland den 9 april 1939 och kom till Sverige med en av de vita bussarna i april 1945, i sällskap med sin mor och sina syskon, en syster och en bror. Familjen bosatte sig i moderns hemstad Norrköping.

Reinhold tog realexamen och utbildade sig till fältflygare på Ljungbyhed åren 1955-56. Han gick ut som kursetta. Därefter var han en tid på F 1 i Västerås innan han gick Försvarets läroverk 1957-58 och Kadettskolan 59-60. Han kom sedan till F 12 i Kalmar som fänrik och blev kvar där i sju år.

Reinhold gifte sig 1960 med Berit Örtengren och de fick två barn tillsammans, Louise och Tomas. Makarna gick så småningom skilda vägar.

Reinhold gick Försvarshögskolan 1965-66 och därefter arbetade han vid Försvarsstaben och senare som lärare i sju år vid Militärhögskolan, Stockholm.

Till F 4, Frösön, kom han 1978 som baschef och var därefter under några år stationerad på Flygstaben, Stockholm. Sedan återkom han till Östersund och Milostaben där han arbetade fram till nedläggningen.

Reinhold var politiskt engagerad i Moderaterna och satt i kommunfullmäktige, socialnämnden och Frösö församling. Han var också nämndeman i 20 år och kände alltid stor entusiasm för sina uppdrag som han engagerade sig djupt i. Han var även medlem i Odd Fellow, logen Pehr Wargentin.

Reinhold Gänsler var noggrann och saklig i allt han företog sig, men också lugn och godhjärtad till sin läggning.

Han sörjs och saknas av livskamraten sedan drygt 30 år, Ingrid Borgström, dottern Louise med make Kent Persson, Genarp, sonen Tomas med maka Christina, New Jersey, USA, Ingrids dotter Åsa med make Cay, Glava, hennes son Mats med maka Ann, Duved samt barnbarn.

Mer läsning

Annons