Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Reinfeldts moderna slavdriveri

Är du under 25 år och har varit arbetslös och inskriven på Arbetsförmedlingen i tre månader? Då kan du få del av jobbgaranti för ungdomar. Det kan vara arbetsplatsförlagd praktik eller utbildning. Det är ett gott syfte. Det är inga problem att förstå att arbetslösa ska ha sysselsättning.

Om man har praktik så ska det finnas handledare, man ska vara utanför den ordinarie organisationen och man ska ha ett praktikprogram där man testar olika uppgifter.Men. Dessa ungdomar används ofta som reguljär arbetskraft när de har praktikplatser. De blir en i laget, utför fulla arbetsuppgifter, räknas som en för att laget ska vara fulltaligt och får sällan prova olika arbetsuppgifter.

Dessutom jobbar de samma arbetstider som vilken anställd som helst. Det vill säga två-skift i industri, kvällar och helger inom handel och restaurang och andra obekväma tider UTAN ett öre i ob-tillägg. Allt detta till en ersättning på cirka 3000 kronor i månaden. Detta är modernt slaveri!

Dessa ungdomar tvingas att ta en praktikplats som i praktiken är reguljärt arbete för en ersättning som det är omöjligt att leva på. Om du nekar blir du även av med dessa 3000 kronor.

Detta system har införts av regeringen Reinfeldt i ett sätt att dölja den faktiska ungdomsarbetslösheten.

Tommy Augustsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel