Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Reinfeldt förvränger siffror

Den konservativa borgerliga regeringen fortsätter att presentera missvisande siffror om den egna politiken och effekterna av de röd/grönas förslag.

Annons

 Det är naturligtvis medvetet och en strategi för att undvika ta ansvar för den förda politiken. Partiledardebatten i Riksdagen var inget undantag. Att hävda att kvinnor förlorar på de röd/grönas politik är direkt felaktigt. Regeringen vet att sanningen är den motsatta - det är män som gynnats av stora skattesänkningar - mest till dem som har det bäst.

När skatterna sänks drabbar det välfärden.

Tre färska rapporter visar detta tydligt. Den skattefinansierade välfärden rustas ned och jobben försvinner till följd av regeringens skattesänkningar. Oavsett vilken huvudman som utför tjänsterna så försämras välfärden.

Socialdemokraterna sätter välfärden före stora skattesänkningar för de med högst inkomst. Den nuvarande konservativa regeringen driver en fråga och det är att skattesänkningar alltid gå före välfärden. I debatten hävdar de konservativa en sak - men genomför i verkligheten en nedrustning av välfärden.

Jens Nilsson (S)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel