Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Regnovädret orsakar klass 1 varning

Regnet orsakar kaos i Västernorrland och även i länet utfärdar SMHI en klass 1 varning då stora regnmängder väntas.

Annons

Enligt vädertjänsten SMHI så stiger flödena i de Jämtländska vattendragen på grund av de stora regnmängderna som fallit och väntas falla i södra norrland. I små, medelstora och oreglerade vattendrag i Jämtlandsfjällen väntas flödena komma upp i klass 1-nivå under de kommande dygnen uppger SMHI. Vädertjänsten utfärdar samtidigt en klass 1 varning gällande rikligt regn då det under fredagen väntas komma omkring 30 till 50 millimeter regn i Jämtlandsfjällen.

I Västernorrland har regnovädret orsakat kaos och i Kramfors har äldre människor evakuerats med bandvagn skriver TT. Under fredagen kommer enligt TT en polishelikopter från Östersund troligen ansluta till Västernorrland för att få en bild av situationen från ovan.

Regnvädret i Västernorrland har de senaste dagarna lett till översvämningarna som orsakat både problem i tågtrafiken och avstängning av vägar uppger Dagbladet och TT. 

Enligt SMHI väntas nu översvämningar i Jämtlands fjällen. I Åre väntas regn under lördagskvällen i övrigt uppehåll fram tills måndagseftermiddagen då himlen öppnar sig igen. I Strömsund blir det soligt under helgen sedan kommer skurarna på måndagskväll uppger SMHI. I Krokom blir det också soligt och omkring 13 grader i helgen. På måndagen slår det soliga vädret i Krokom dock över till regnväder omkring klockan två på eftermiddagen.

I Hammarstrand växlar det under helgen mellan soligt och molnigt, med regn på lördagskvällen som sedan avtar och gör uppehåll för att komma tillbaka igen på måndagskvällen. Även i Östersund växlar det mellan soligt och molnigt under helgen men regnet håller sig borta fram tills måndag eftermiddag.

I Svenstavik blir det regn på lördag kväll men i övrigt växlade sol och moln. Helgen följs sedan en riktigt grå måndag med regnväder från eftermiddagen.

Bräcke får en solig lördag men regn natten till söndag. Regnet gör uppehåll lagom till frukost och dagen blir regnfri enligt SMHI men kommer sedan tillbaka på måndag eftermiddag.

Sveg får lite dimma under lördagsmorgonen men i övrigt en solig helg. På måndagen blir det dock regnigt precis som i övriga länet.