Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Regnavbrott för Karlsson

Annons


Regnavbrott för Karlsson

Sotogrande, Spanien (TT)

Den andra dagens spel i Europatouravslutningen i golf, på Valderrama i Sotogrande, avbröts på grund av regn. Spelet avbröts vid lunchtid och sent på eftermiddagen togs beslut om att inte spela vidare. I stället ska spelet återupptas tidigt på lördagsmorgonen med återstoden av andra ronden innan den tredje tar vid. Risken finns dock att de planerade fyra ronderna inte hinner spelas klart, eftersom väderprognoserna är dystra för hela helgen.

Tävlingen avgör om Robert Karlsson blir den första svensken genom tiderna att vinna Europatourens penningliga, order of merit. Han toppar inför Masters-tävlingen på Valderrama. Han hade bara spelat fyra hål när andra ronden bröts p fredagen. Han var ett slag över par för dagen och tre över par sammanlagt.

Fyra av fem svenskar var ute på banan när spelet bröts. Henrik Stenson var sju över par efter nio hål, Alexander Norén var två över par efter sju hål och Peter Hanson låg på par efter ett enda spelat hål. Peter Hedblom hann inte börja spela.

Dansken Sören Kjeldsen leder efter en förstarond på 65 slag, sex under par, och hann inte inleda andra ronden.

Titelförsvarande Justin Rose var en av tre spelare som hann spela klart. Engelsmannen kompletterade sin inledande 80-rond med en 81:a, men har nu brutit tävlingen då hans morfar Donald White avled på torsdagskvällen.--------------------------------------------------------------------------------

Mer läsning

Annons