Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Regn stoppade inte snöskottare i Vemdalen

Det var åtta år sedan sist, men i år gick snöskottartävlingen i Vemdalen av stapeln igen. Drygt 100 snöskotare tävlade på skärtorsdagskvällen om att skotta fram rätt boll och vinna 10 000 kronor.

För åtta år sedan var det över 400 deltagare. Riktigt så många deltog inte i år, men Vemdalens idrottsförening som arrangerar tävlingen, var ändå nöjda.

– Det verkar finnas ett intresse för tävlingen bland bybor och turister. Så nu hoppas vi att det blir en tävling även nästa år, säger Yvonne Stensson som är vice ordförande i styrelsen för gymsektionen i Vemdalens idrottsförening.

Tävlingen lockade även en tapper publik som trotsade regnet och hejade på sina favoriter.

– Det är nog lika många turister som ortsbor som deltar i tävlingen, konstaterar Yvonne Stensson.

På en gräsplätt mitt i byn fanns snöberget där de 50 bollarna låg gömda. De 100 personerna som deltog köpte tillgång till en spade och efter en startsignal fick deltagarna börja skotta. Efter några minuter var tio av bollarna hittade och då fick snöskotarna vila en stund innan tävlingen fortsatta. Just innan tävlingen började regndropparna falla men det hindrade inte de ivriga skotarna. Efter en halvtimme var alla utom sju bollar framskotade och då blåstes tävlingen av.

Alla bollarna var numrerade och av alla bollar som hittades drog sedan tio vinnare som alla vann fina priser men det var den boll som drogs först som fick första priset. Det var Patrik Svensson från Brunflo som skottade hem vinsten och fick åka hem med en check på 10. 000 kronor.

– Pengarna ska gå till körkortet eftersom jag fyllt 18, berättade han.