Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Regionråd till Uitto

Robert Uitto (S) säger sig värna de långtidsarbetslösa i ett svar till mig i LT 1 augusti. Frågan är snarare vem han värnar? Sig själv, eller de som står längst bort från arbetsmarknaden? Uitto har under innevarande mandatperiod inte visat ett uns av initiativkraft, för att underlätta för de som står längst bort från arbetsmarknaden, att kunna få en praktikplats, eller ett arbete i landstinget, eller i verksamheter kopplade till landstinget. Ett slående exempel är att han sa nej till det så kallade "Kulturarvslyftet" som hade kunnat ge de som är mest utsatta på arbetsmarknaden ett riktigt jobb och försörjning på Jamtli.

Stordelen av finansieringen kom från staten och en mindre del av finansieringen låg hos landstinget. Avslutningsvis, jo visst är Uitto desperat. Inte minst visar han det genom att långt före ett val och ännu längre bort från en regionbildning kalla sig för Regionråd, en titel som i dag inte finns. För egen del inväntar jag valresultatet, innan jag dekorerar mig. Vems jobb värnar egentligen Robert Uitto?

Christer Siwertsson (M). Fortfarande oppositionsråd.