Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Regionförbundet stöder gondolbana

Regionförbundet Jämtland län kommer att medfinansiera gondolbanan i Funäsdalen med runt 10 miljoner kronor.

– Projektet har goda möjligheter att skapa en ännu bättre turistprodukt, som kan lyfta områdets turistprofil ytterligare. Framförallt kommer den nya gondolbanan att bidra till att sommarprodukten utvecklas, säger regionsråd Robert Uitto (S).

Som vi tidigare berättat har flera företag och privatpersoner i Funäsdalen gått samman för att få i gång bygget. Banan kommer att knyta samman berget och byn vilket innebär utökad och bättre tillgänglighet för gästerna.

Regionförbundet beslutade vid sitt möte den 10 mars att medfinansiera projektet med cirka 22 procent av kostnaderna, maximalt 10 miljoner kronor.

Vid ett informationsmöte meddelade det nybildade bolaget Funäsdalens gondolbana AB att bygget kommer att kosta minst 40 miljoner att bygga gondolen som på dryga tre minuter tar folk upp till toppen på Funäsdalsberget.

Tanken att bygga en gondolbanan i Funäsdalen har funnits i många år och när kommunens nya detaljplan godkändes 2009 var det mesta klart för att sätta spaden i jorden. Nu hoppas man att banan kan vara klar till jul.

– Det är en optimistisk tidsplan och det återstår några frågor att lösa men vi har arbetat med projektet i ett års tid. De överenskommelser vi hittills gjort med markägare och finansiärer är enbart muntliga, sa Per Åberg, Funäsdalens Gondolbana AB.