Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Regionförbundet: "Säkerheten måste sättas främst"

Stopp i tågtrafiken ett år till kan medföra en negativ utveckling för resandet.
Nu kommer reaktionerna på Trafikverkets senaste besked om Stora Helvetet.

Under onsdagen kom beskedet från Trafikverket att tågtrafiken över Stora Helvete stoppas fram till att banvallen renoverats. Det kan innebära att det blir stopp i tågtrafiken fram till augusti 2015.

Det beskedet har fått regionförbundet att bli oroliga över resenärernas tågvanor.

– Det är olyckligt att Mittbanan nu kan komma att vara avstängd för trafik i upp till ett år ytterligare. Vi har haft en mycket positiv utveckling av antalet resande med Nabotåget och nu finns det tyvärr en risk att detta mönster bryts, säger Robert Uitto (S), regionråd i ett pressmeddelande.

Regionförbundet skriver i pressmeddelandet att förbundet arbetat länge för att förbättra förutsättningarna för såväl gods- som persontrafik efter stråket Sundsvall – Östersund – Trondheim. Men sedan november 2013 har trafiken stått helt stilla sedan sättningar i banvallen upptäcktes.

– Säkerheten måste förstås sättas främst och i det avseendet litar vi på att Trafikverket gör korrekta bedömningar, säger Robert Uitto.