Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Regina Lund på turné med fars

/
  • Ensemblen som ska göra skrattfarsen ”Liket som visste för mycket - en livs levande skrattfars!”, Linus Wahlgren, Fredrik Hallgren, Göran Gillinger, Carina Lidbom, Regina Lund, Lasse Brandeby, Nicke Wagemyr och Johannes Brost med Anna Ulrika Ericsson i förgrunden.   Foto: Claudio Bresciani/Scanpix

– Pjäsen påminner väldigt mycket om ”Fawlty Towers”, säger Regina Lund med ett brett leende.

Annons

Hon spelar en av rollerna i Ray Cooneys fars ”Liket som visste för mycket” med bland annat Lasse Brandeby, Johannes Brost. Den 16 april kommer hela ensemblen till Östersund.

Föreställningen som ska spelas i 36 städer från Ystad i söder till Kiruna i norr under våren, med premiär i Sundsvall den 26 februari.

Hösten 2010 fortsätter produktionen med ytterligare 22 föreställningar i Sunne.

– Folk vill ha kul – och vi har fått ihop ett fantastiskt gäng, säger producenten Anna Norberg. Vi ville ha både yngre och äldre för att nå en så bred publik som möjligt.

Regissören Robert Dröse har översatt och bearbetat originalpjäsen. Handlingen utspelar sig på ett hotellrum där Sveriges finansminister försöker sköta ett diskret vänsterprassel när man plötsligt hittar ett lik.

Regina Lund, som återvänt till Stockholm efter flera år i Köpenhamn, har inte spelat fars sedan tonåren på Gävle musikteater.

– Jag längtade efter att skratta, säger hon som förklaring till att hon tog rollen. Jag längtar tillbaka till komedi och humor!

Lasse Brandeby har inte ens läst manuset.

– Men jag spelade samma fars på Lisebergsteatern för 10 år sen – så jag kan den!

Mer läsning

Annons