Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Regeringens gratisjobbare finns överallt

Jag jobbade som provanställd 3 månader i Östersund utan bidrag för arbetsgivaren. Tillsammans med en praktikant, lönebidragare, svartjobbare under samma tak fick jag gå.

”Kuriosa” var att en morgon satt arbetsförmedlingens representant tillsammans med praktikant vid fikabordet ovetandes om arbetsgivarens dubbelspel...

Jag bara undrar hur ska man då kunna konkurrera på arbetsmarknaden på lika villkor.

En skandal att inte Arbetsförmedlingen har större kontroll vart och hur de sänder sina gratisjobbare i bland annat Östersund. Det låter som en dålig historia men är tyvärr sant. Och det värsta är att i media är det helt tyst om detta, oerhört märkligt. Jag är så jädra besviken, var finns rättvisan i vårt land.

Nu har en kampanj startats i Östersund där ungdomar ska ut som praktikanter till arbetsgivare i länet, gode gud hoppas att Arbetsförmedlingen i Östersund granskar vart de sänder dessa ungdommar så inte deras liv går i spillror redan som unga, den skyldigheten har staten, arbetsförmedling och kommun i länet.

Själv är jag över 50 år och Arbetsförmedlingen sa en gång att är man över 50 så är man ute.

Kränkt och besviken

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel