Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Regeringen är trött

Annons

Sedan valet 2006 har flera politiska beslut fattats som påverkat fackförbunden och medlemmarna på ett negativt sätt. IF Metall har kritiserat och protesterat! Det har bland handlat om nivån i a-kassan, extra avgifter till a-kassan, semesterlagen, lagen om anställningsskydd, nedskärningar inom arbetsmiljö, attacker mot studieledighetslagen och att högerregeringen verkar nöjda med sin arbetsmarknadspolitik trots en skyhög arbetslöshet som inte minskar.

Regeringens brist på industripolitik är skrämmande! Industrin är loket i samhällsekonomin och nyckeln till tillväxt och sysselsättning över hela landet. Den största delen av Sveriges exportinkomster kommer från industrin och var fjärde yrkesverksam arbetar i eller för industrin. Ändå sitter vår nuvarande statsminister i stort ekonomiskt forum i Schweiz och säger att industrijobben i Sverige "i stort sett är borta"? Ja, det är kanske är inte så konstigt att Fredrik Reinfeldts regering inte har någon aktiv industripolitik.

IF Metalls ställningstagande i olika frågor grundar sig på vad medlemmarna vill, bland annat genom kongressbeslut. Jag var själv med på IF Metalls kongress 2011 och där hade 41 procent av alla motioner politisk grund. Därför är vi övertygade om att en nära samverkan med de politiska krafterna, som delar våra grundläggande värderingar och uppfattningar i samhälls- och sakfrågor, gynnar förbundet och oss medlemmarna.

Vi har en trött regering som har slut på idéer. Det är dags att ändra färdriktning och det är du och jag som kan göra det!

Angelica Johannesson, Facklig politiskt ansvarig, IF Metall Mellersta Norrland

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel