Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Reformera EU

Det verkar nästan som om de etablerade partierna försöker tysta ner EU-debatten. Är de rädda för att förlora EU-kritiska väljare om det blir en öppen EU-debatt? Trots att det är val till EU-parlamentet den 25 maj hörs det nästan inget om saken i media.

Hela den gigantiska maktapparaten i Bryssel lider av ett demokratiskt underskott. Bristande transparens ger oproportionerligt stort inflytande till lobbyister från  kommersiella särintressen och anonyma tjänstemän. Ministerrådets möten omgärdas av hemlighetsmakeri och gör det lätt för ministrar att undfly ansvar för beslut, det räcker ju att i vaga ordalag skylla på ministrar från andra länder!

Vid sidan av Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna är Piratpartiet  det enda parti med en fullt utvecklad EU-kritisk hållning.  Att Sverige är medlem i EU är ett historiskt faktum som vi inte kan ändra på i dagsläget ens för den som skulle vilja. Men  unionen behöver reformeras i grunden, till att bli mer öppen, transparent och demokratisk. Dessutom måste EU hålla  sig borta från frågor som bäst beslutas på nationell nivå. Ett typiskt sådant exempel är frågan om det svenska snuset.

Piratpartiet Jämtland, O. Vogel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel