Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Redo för modeproffsens träff

/
  • Från villakvarteret i Järpen till nattklubben Sturecompagniet i Stockholm. Kajsa Tengvall är redo att möta sina vänner och konkurrenter i modebloggvärlden.
  • Foto: Henrik Flygare
  • Modebloggaren mot strömmen. Kajsa väljer storblommigt eftersom alla andra helt säkert kommer att klä sig i svart.
  • Foto: Henrik Flygare

Röda mattan är utrullad, limousinen är framkörd och hummern nykokt. Det har blivit dags för bloggvärldens Oscarsgala "Blog awards 2008". Mops Kajsa Tengvall är givetvis på plats.
- Det är jättestort. Folk har förstått vilken makt modebloggarna har, säger hon.

Annons
"Omöjligt är skymda möjligheter". Orden står skrivna med läppstift på Kajsas spegelvägg i flickrummet hemma i Järpen. Efter flera månader i kappsäck är hon tillbaka i barndomshemmet och ska välja kläder inför årets bloggträff. En ack så viktig uppgift.
- Folk tar det på väldigt stort allvar. Man vet att alla kommer att titta på och bedöma ens kläder, säger Kajsa och inspekterar sig själv i spegeln.
Till slut faller valet på en storblommig, axelbandslös känning, inköpt på butiken Forever 21 i New York tidigare i våras.
- Jag väljer den här klänningen för att jag vet att mönster sticker ut just nu. Majoriteten kommer att klä sig i svart, säger hon tvärsäkert.
Kajsa har, till skillnad mot många andra modebloggare, alltid gått sin egen väg. Hon säger att hon aldrig varit så intresserad av mode som hon är nu. Och samtidigt så ointresserad av trender. Shoppar gör hon mer och mer sällan.
- Jag köper inte så mycket nya kläder eftersom jag har allt jag behöver. Klädmodet kan inte ta sig så mycket längre utan går mest i cirklar och cykler. Det kan möjligen vidga sig.
I morgon samlas landets största modebloggare i Stockholm på Sturecompagniet där Sveriges bästa inom bloggvärlden ska utses. Inom kategorierna ryms bland annat årets nykomling, business, fashionista och veteran. Blondinbella och Ebba von Sydow är givna gäster, liksom Carolina Gynning och Sofie Fahrman. Kort sagt: Alla är där. Blog awards kallas inte för intet bloggvärldens Oscarsgala.
- Folks värsta mardröm är att komma i samma klänning som någon annan, säger Kajsa.

Mer läsning

Annons