Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Red steel 2

(Ubisoft)

Ålder: 16+

Format: Wii

Genre: Förstapersonsaction

Betyg: 3

Annons

Kommer du ihåg Red Steel? Nähä, inte det. Det var en av lanseringstitlarna till Wii och förhandssnacket kretsade kring hur spelets rörelsekänsliga kontroller äntligen skulle göra förstapersonsgenren rättvisa på konsol.

Så blev det inte riktigt. Förutom mjölksyra i armarna blev vi rejält sjösjuka på kuppen, eftersom de fantastiska kontrollerna var allt annat än precisa.

Nu har spelet varit tillbaka på ritbordet en sväng och modifierats för Wii Motion Plus-tillbehöret och voila, nu fungerar det faktiskt riktigt bra.

Red Steel 2 har, förutom svärd och skjutjärn-upplägget, ganska lite att göra med föregångaren. Ubisoft har hottat upp spelet med riktigt snygg cel shading-grafik och mixar vilda västern, asiatisk kampsport och futurism i en story som mest är en ursäkt för att kasta in dig i rafflande strider.

Det är väl inte något större mästerverk, men bjuder ändå på riktigt skönt underhållningsvåld för stunden. Med tanke på föregångarens långa lista av brister så får man säga att det handlar om en rejäl uppryckning av en franchise som kändes rätt stendöd på förhand. Med en vettig story och mer variation kan Red Steel 3 bli riktigt bra.