Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Recension: Wiz Khalifa

"Blacc Hollywood"
(Atlantic Records)
Betyg: 2
Bästa låt: "We Dem Boyz"

Wiz Kalifa röker, verkligen, supermycket gräs. Om det undgått någon efter låtar som "So high", "Roll up" och "Reefer party" så täcks omslaget till rapparens fjärde fullängdare av ett enormt rökmoln. Antagligen ska det signalera rapparens rebelliska attityd, men efter 25 år med Juicy J och Snoop Dogg är det svårt att chockeras.

Trött gimmick eller inte, nio år in i karriären levererar Wiz Khalifa fortfarande stenad partyrap av rang: "We dem boyz", "The sleaze" och "So high" visar att världens flummare obekymrat festar vidare. Tyvärr är singlarna det enda som är kul med "Blacc Hollywood", resten av albumet är modern radiorap på cruise control.

Tama produktioner och slätstrukna refränger: Hiphop minutiöst mallad efter största tänkbara publik, med obligatoriska gästspel av Nicki Minaj, Rick Ross och Juicy J.

I nästan varje låt försäkrar Wiz Khalifa lyssnaren om sin farlighet, men trots en synonymordbok av marijuanareferenser låter musiken mer som den kommersiella hiphopens motsvarighet till U2. Eller hårdrock i Melodifestivalen.

Joachim Sundell/TT

joachim.sundell@tt.se