Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Recension: Weird Al Yankovic

"Mandatory fun"

(RCA Records/Sony)

Bästa låt: "Handy"

Betyg: 1

Om det känns som att "Weird Al" Yankovic funnits för alltid är det inte så konstigt. Det här är satirikerns fjortonde studioalbum och precis som vanligt är den fullproppad med parodier på kända hitlåtar.

Iggy Azaleas "Fancy" blir "Handy", Pharrell Williams "Happy" blir "Tacky" och "Blurred lines" blir "Word crimes", och så vidare.

Det största problemet med "Mandatory fun" är att parodier är alltför vanliga i dag och de dyker ofta upp på Youtube dagen efter att artisten släppt låten. För att lyckas sticka ut måste "Weird Al" alltså leverera något utöver det vanliga. Tyvärr går det inte att hitta något sådant på skivan.

54-åringen kommer att släppa flera musikvideor till låtarna, och då kanske det blir lite roligare. Lyssnar du däremot på samtliga tolv spår i ett par hörlurar kommer du bara att uppleva en sak - huvudvärk.

Natalie Demirian/TT

natalie.demirian@tt.se