Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Recension: The Gaslight Anthem

"Get hurt"
(Island Records)
Betyg: 1
Bästa låt: Ingen

The Gaslight Anthem hade någonting lovande på gång med 2008 års "The '59 sound", men bandets frontman Brian Fallon verkar ha missförstått exakt vad det var i bandets dåvarande ljudbild – ett äktenskap mellan modern punk och The Killers – som fungerade. Han och de övriga bandmedlemmarna har nämligen ägnat de efterföljande skivorna åt att noggrant skala bort allt som någonsin varit bra med deras musik.

"Get hurt" skiljer sig inte på den fronten. Tematiskt präglad av Fallons skilsmässa är det en skiva som enligt The Gaslight Anthem själva låter "totalt annorlunda" och som innehåller "helt nya ljud".

Här någonstans uppstår förvirring. "Get hurt" låter nämligen farligt mycket som det tidiga 2000-talets nordamerikanska nyrock – förkroppsligad av band som Nickelback – och förutom syntpåläggen i några av låtarna är det oerhört svårt att uppfatta exakt vad det nydanande i den här bedrövelsen skulle vara.

Patrick Stanelius/TT

patrick.stanelius@tt.se