Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Recension: The Forest and The Trees

"Missions"

(Best Fit Recordings)

Bästa låt: "You're in my skin"

Äkta paret Joel och Linnea Edin, som gömmer sig bakom namnet The Forest & The Trees, åkte till Valencia i Spanien för att skriva merparten av låtarna på "Missions". Antagligen var det mest för att se på fotboll och äta paella, för några spanska influenser hörs inte i musiken. Det som däremot hörs är förträffligt kompetent ihopsnickrad pop.

Ljudbilden är sval, glättig och luftig, fylld av skarpa syntar och jangliga gitarrer. Paret Edin nämner förebilder som Eggstone och Popsicle, och visst låter deras egen musik som en uppdaterad variant av svensk 90-talsindie. De inledande spåren på "Missions" är snudd på lysande, men sedan händer något. "I'm only dancing" har nämligen en melodi som är så lik ett visst svenskt syskonpars elva år gamla monsterhit att det inte går att bortse från, och detta blir det bestående intrycket.

Skivan hämtar sig aldrig riktigt efter det, och det välproducerade hantverkets baksida visar sig. Det förträffligt kompetenta är nämligen också förträffligt oförargligt och lättsmält. Det finns inte mycket att stanna kvar för på de sista fyra spåren.

Kanske hade skivan gjort sig bättre som ep?