Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Recension: The Common Linnets

(Universal)
Betyg: 3
Bästa låt: "Time has no mercy"

Den nederländska countryduon The Common Linnets gjorde en oväntad succé i Eurovision Song Contest och slutade på en andraplats. Det här är deras debutalbum men både Ilse DeLange och Waylon, som utgör duon, har släppt soloskivor tidigare.

De 13 spåren består av klassisk Nashville-country som hade passat perfekt i vilket avsnitt som helst av "Jills veranda". Sångrösterna är riktigt snygga ihop och låttexterna får, som vanligt när det handlar om country, ta stor plats.

Kanske blir det lite väl jämntjockt och aningen tråkigt ibland, men det är ändå alltid stabilt och proffsigt. Vilket countryfan som helst kommer att älska den här skivan som sålt trippel platina i hemlandet.

Eurovisionbidraget "Calm after the storm" finns förstås med på det självbetitlade albumet, men det är låtarna "Time has no mercy", "Lovers & liars" och "Give me a reason" som står ut mest.

Natalie Demirian/TT

Natalie.demirian@tt.se