Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Recension: SIA

"1000 Forms of fear"

(Sony Music)

Bästa låt: "Chandelier"

Australiskan Sia Furler har hunnit med väldigt mycket de senaste åren. Bland annat sjunger hon på David Guettas hitlåt "Titanium" och på Flo Ridas "Wild ones". Däremellan har hon skrivit en hel del hitlåtar till andra artister, till exempel Rihannas "Diamonds" (på 14 minuter dessutom).

Kvinnan bakom den blonda pagefrisyren har varit i branschen längre än man kan tro, både som låtskrivare och som artist. "1000 Forms of fear" är Sias sjätte studioalbum och singeln "Chandelier" med den fantastiska 11-åriga dansaren Maddie Ziegler i musikvideon, har rullat varm de senaste månaderna.

Starkast intryck gör ändå rösten. Wow, vilken mångsidig röst. Sia kan inleda med att låta som Rihanna för att sedan förvandla sin röst till något så mäktigt att den kan göra vilken powerhouse-diva som helst avundsjuk.

"Chandelier" är skivans guldkorn, men det finns flera imponerande spår här.

Ett intryck man får av Sia är att det lätt går att känna en viss distans till henne. Hon säger själv att hon egentligen inte vill bli känd, men det är ju faktiskt ganska oundvikligt när hon släpper en så här bra skiva.

Natalie Demirian/TT

Natalie.demirian@tt.se