Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Recension: Rebecca & Fiona

"Beauty is pain"
(Universal)
Bästa låt: "Holler"

Annons

När dj-duon Rebecca & Fiona släpper sitt andra album är förväntningarna höga. Stockholmstjejerna har en Grammis för årets dans/elektromusik i bagaget, de har varit ute på en omfattande USA-turné och är i Sverige bokade till flera stora musikfestivaler i sommar.

"Beauty is pain" är ett snyggt album. Flera av singlarna, som "Candy love", "Holler" och "Dreams", lär gå varma på dansgolven. Samtidigt blir det ofta svårt att uppfatta när man lyssnar på en ny låt. Många av de 14 spåren på skivan smälter nämligen ihop och kunde därför lika gärna slagits samman.

Det råder ingen tvekan om att Rebecca Scheja och Fiona Fitzpatrick är ambitiösa som skriver och producerar mycket av sin egen musik. Tyvärr känns det inte som att det här albumet innehåller tillräckligt starka hits för att ta publiken med storm.

Natalie Demirian/TT

Natalie.demirian@tt.se