Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Recension: Old 97's

"Most messed up"

Kategori:

(ATO Records)

Bästa låt: "Nashville"

Med tre ackord och bomtjack-komp har Texasbandet Old 97's slirat sig igenom en karriär som spänner över 20 år och tio studioalbum. "Most messed up" är inte skivan som tar Old 97's i nya, spännande riktningar. Men det är nog å andra sidan inget av deras fans som vill att den ska.

Det här är soundtracket till ladufesterna och strulet bakom höbalarna. Det är tonerna alla storstadscowboys hör i huvudet när de klappar händerna mot blåjeansen och skriker "yee-haw!", därför att Old 97's står för frihet och rätten att bara få parta lite grann, eller mycket. Så vill nog åtminstone Rhett Miller och de andra i bandet att man ska tolka det.

Låt efter låt handlar om att ligga, supa, köra bil, ligga lite mer, lira lite gitarr, festa, och framför allt: Att distansera sig från tråkmånsarna i etablissemanget. "Vi känner oss alienerade och det uttrycker vi med refränger som skulle få Billie Joe Armstrong i Green Day att stå upp och applådera", har Old 97's inte sagt om sin skiva. Men de skulle mycket väl kunna göra det.

Folk som gillar sådant här kommer att älska "Most messed up".

Patrick Stanelius

patrick.stanelius@tt.se