Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Recension: MAROON 5

"V"
(Universal)
Betyg: 3
Bästa låt: "Leaving California"

Maroon 5 är ett sådant band som man antingen älskar eller hatar. Jag hör till den första kategorin som alltid varit svag för frontmannen Adam Levines ljusa stämma.

Med det femte studioalbumet, som också fått namnet "V", har de fått hjälp av bland andra de svenska stjärnproducenterna Max Martin och Shellback. Singlarna "Maps" och "Animals" är givna hits på Billboardlistan, men Levine får mest plats att sjunga ut med känsla på låtar som "It was always you" och framför allt "Leaving California".

Efter succén med Christina Aguilera-samarbetet "Moves like Jagger" gör Maroon 5 återigen ett samarbete med en "The voice"-coach – den här gången Gwen Stefani. Hitmakaren Sia har skrivit deras låt "My heart is open" och spåret är ett skönt avbrott på den annars något jämntjocka skivan.

Kort sagt är "V" bra, men inte briljant. Trots ansträngningarna har bandet inte lyckats få fram en ny "Moves like Jagger", "She will be loved" eller "This love".

Natalie Demirian/TT

natalie.demirian@tt.se