Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Recension: In Flames

"Siren charms"
(Razzia/Sony)
Betyg: 3
Bästa låt: "Siren charms"

Han har varit och luktat på det tidigare, men inte i den här utsträckningen. In Flames sångare Anders Fridén growlar fortfarande så skinnet bränner på öronen, men på nya albumet "Siren charms" hör man honom allt som oftast sjunga rent. Eller rent och rent, och för den delen; sjunga och sjunga. Anders Fridén använder en imponerande palett av röster och sångstilar. Det river, rosslar och skaver när han viskar sig genom verser för att sedan kasta sig ut och upp i episka refränger.

In Flames musik vilar fortfarande på en grund av melodiskt mangel som ibland nästan slår över i heavy metal, samtidigt gör sångarens framskjutna position, framträdande syntar och det rytmiska riffandet att många partier lutar åt metalcore. "Siren charms" innebär en modig uppdatering av bandets sound även om konservativa fans kommer att behöva lite tid för att smälta låtar som "Filtered truth" och "Monsters in the ballroom".

Carl Cato/TT

carl.cato@tt.se