Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Recension: Hammerfall

"R(e)volution"
(Nuclear Blast/Sony)
Bästa låt: "Tainted metal"
Betyg: 2

Smart drag av Joacim Cans att snabbt som attan mangla ut ett nytt album med Hammerfall. Den där sologrejen han gjorde efter Melodifestivalen förra året lyfte inte, hårdrocksvrål och nyckelharpa är svårförenliga. Men hos Oscar Dronjak och grabbarna är sångaren där han hör hemma.

Med ett stadigt dubbeltramp och smörfeta metalriff i ryggen förvandas Cans till Sveriges kanske främsta hårdrocksallsångsledare och den som gillar Hammerfall kommer inte att bli besviken på "R(e)volution". Det är sedvanligt snabbtralliga gitarrmelodier, galopperande trumtakter, "hammer high - to the sky"-refränger och hejaklacksanpassade doa-körer.

Förnyelse är det dock inte mycket av, även om bandet gör ett försök att haka på den nya fantasyvågen genom att låna "Game of thrones" tagline till titel på låten "Winter is coming".

Carl Cato/TT

carl.cato@tt.se