Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Recension: Entombed AD

Album: "Back to the front"
Betyg: 3
(Century Media)
Bästa låt: "Eternal woe"

Är det här Entombeds tionde album eller debutplattan från ett helt nytt band?

I pressreleasen skriver skivbolaget att man inte vill slösa utrymme på att förklara det utbyggda bandnamnet och varför skivan har dröjt så vi får väl göra det här i stället. "Back to the front" skulle egentligen ha släppts i fjol men sköts upp på grund av ett bråk inom bandet som slutade med att gitarristen Alex Hellid och sångaren L-G Petrov, de två medlemmar som varit med sedan death metal-pionjärernas debutskiva 1990, gick skilda vägar.

Bandnamnet Entombed ägs efter en uppgörelse numera av originalmedlemmarna (Hellid och Petrov samt Nicke Andersson och Uffe Cederlund) och ska inte användas "tills vidare". Nya Entombed AD leds av L-G Petrov och består utöver honom av Olle Dahlstedt, Nico Elgstrand och Victor Brandt – de musiker som utgjorde den senaste upplagan av Entombed.

Musikaliskt är det lätt att känna igen sig – "Back to the front" består av kvalitativ och svängig death metal med L-G Petrovs välbekanta stämma på toppen. Frågan är dock om inte fansen hade byggt upp ännu högre förväntningar under de sju år som gått sedan Entombeds senaste (sista?) album.

Linus Brännström/TT

linus.brannstrom@tt.se