Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Recension: Basement Jaxx

"Junto"
(Play It Again Sam/PIAS)
Bästa låt: "What's the news"
Betyg: 2

Annons

Dansmusikartister åldras dåligt. Jämför med rockens dinosaurier som trots allt mindre relevans kan åka runt långt upp i 70-årsåldern och mötas av respekt och höga gager. Men då är det svårare när man har fyllt dansgolv och plötsligt inte längre har tillräckligt med energi för klubbvärlden. Har man väl slutat gå ut tappar man intresset för sina gamla hjältar, verkar det som.

Basement Jaxx var en intelligent houseduo, stora i generationen före Swedish House Mafia, David Guetta och Avicii. Men nu har de dragit ner tempot rejält och ägnar sig åt någon slags lounge-house. Och även ambitionerna brister. Det är för tillbakalutat.

Genialiteten blixtrar till i Stock Aitken Waterman-pastichen "What's the news", men annars är de en skugga av sitt forna jag. Det är idéfattigt och mil från vad dagens stjärnor i dj-båsen kan prestera.

Mikael Forsell/TT

mikael.forsell@tt.se