Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Recension: 5 Seconds of Summer

"5 Seconds of Summer"

Annons

(Universal music)

Bästa låt: "She looks so perfect"

Det australiska bandet 5 Seconds of Summer började med att spela in covers på Youtube av populära låtar. Sedan fick det omåttligt populära pojkbandet One Direction upp ögonen för dem och vips så fick 5SOS (ja, de förkortas så) agera förband på deras turné. Det naturliga steget efter detta är förstås att släppa ett debutalbum.

15 spår senare står det klart att det är poprock-punkig musik som de fyra killarna i 5SOS vill syssla med. Lite som ett sämre och yngre Green Day, eller Simple Plan ungefär. Låttexterna riktar sig helt klart till tonåringar och det är fullt förståeligt varför bandet redan har väldigt dedikerade fans.

Men det är egentligen bara den första singeln, hitlåten "She looks so perfect" som sticker ut på den annars jämntjocka skivan. Synd då att låten drämmer till med en ordentlig produktplacering av en klädkedja som utsetts till årets sexist ("You look so perfect standing there, in my American Apparel underwear").

Natalie Demirian/TT