Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rätt om valguiden

Panscho-Curt skriver i LT 26 augusti en humoristisk och slagfärdig guide om de olika partierna. Och humor behövs verkligen i valrörelsen. Men jag vill ta tillfället i akt att tydliggöra en unik sak med Vänsterpartiet som få vet om. Panscho-Curt skriver att vänsterns politik slutar med att "alla får det lika dåligt, utom partitopparna". Det är ju humor så jag ska inte skriva om att vår politik gör att folk får det bättre, men vill lyfta det unika med Vänsterpartiets ersättning till våra riksdagsledamöter. Våra riksdagsledamöter, inklusive partiledaren Jonas Sjöstedt, får inte ut mer än 27500 kronor, resten går till partiskatt. Detta efter ett kongressbeslut som togs för att vi vill att våra representanter ska vara engagerade och vilja förändra utifrån sina politiska ideal - inte för att få ut en hög lön eller göra karriär.

Detta kan jämföras med att alla andra riksdagsledamöter får 59 800 kr, ministrar 121 000 kr och statsministern 152 000 kr från staten i sitt lönekuvert varje månad. Skillnader utöver det står respektive partikassa för där bland annat Åkesson (som tycker flyktingar får för mycket) räknar hem ytterligare 38 000 kr/mån och Annie Lööf (som tycker ungdomar ska ha låga löner) 37 000 kr/mån.

Vänsterpartiets partitopp skor sig knappast på politiken. Tvärtom. Vill hen rösta på ett parti som lever som vanliga människor och som för en politik för alla som inte tjänar storkovan eller sitter på en fet aktieportfölj så är Vänsterpartiet alternativet!

 

Jessika Svensson, 1:a namn på Vänsterpartiet Jämtlands riksdagslista

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel