Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rätt julskräp i rätt behållare

Lite extra övervakning när julens paket och snören skulle slängas gav resultat.

– Det ser ut som att folk har varit duktigare i år att lägga rätt sak på rätt plats, säger Stig Björklund, miljötekniker på återvinningscentralen i Odenskog.

Efter diverse paketöppningar efter julen brukar det vara bråda tider på återvinningscentralen i Odenskog. Men att slänga de där "soporna" i rätt kärl är inte alltid så lätt.

– Det är väl det där med wellpapp som folk varit dåliga på. Man tänker inte på att det kanske ligger frigolit i kartongen och så slänger man allt på samma. Men även sopsäckarna med allt möjligt i som man bara ställer här, säger Stig Björklund, miljötekniker.

Men trots felsorteringar så är Stig väldigt nöjd med hur Östersundsborna har sorterat den här julen. Vilket kan vara resultatet av att det var fler i personalen som jobbade under de besöktätaste dagarna.

– Vi kollade så att folk slängde rätt. Jag skulle nog säga att det har märkts i slutresultatet, säger han.