Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ratades i Ocean race – tävlade ändå

Annons
Havskappseglaren Martin Strömberg ställdes över i den första etappen av Ocean race på grund av en handskada – men samtidigt som första etappen startade deltog han i matchracing-tävlingar på Bermuda.

I stället för Strömberg togs norrmannen Eivinn Melleby med på första etappen på Ericsson 3, båten med nordisk besättning och Anders Lewander som skeppare.

-Valet var väl en kombination av att Anders (Lewander) inte vågade lita på att Martins hand skulle hålla under hela vägen ner till Kapstaden och att han gärna ville ha med Eivinn på första etappen, säger Ericssons projektchef Richard Brisius till TT.

-Han är en mycket duktig rorsman.

Redan tidigare har det stått klart att Melleby inte skulle kunna delta i hela Ocean race. Men han har funnits med på Ericssons önskelista.

Martin Strömberg fick en spricka i ena handen under träningssegling i Lanzarote i augusti, då ett vinschhandtag slog tillbaka och skadade handen. Han kunde ändå vara med på Björn Hansens båt i World match racing tour i helgen. Det blev svensk seger genom Johnie Berntsson, medan Hansen inte gick vidare efter grundomgångarna.

Mer läsning

Annons