Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rasmus Seebach – Rasmus Seebach

(Artpeople/Universal)

Betyg: 2 Rasmus Seebach har sålt 120 000 exemplar av det här albumet i Danmark, vilket innebär fyrdubbel platina. Den enda skivan som sålde mer i vårt södra grannland i fjol var ett samlingsalbum av Michael Jackson.

Och jag lyssnar och lyssnar och försöker förstå varför. Det är radiorock. Det är sång på danska, vilket gör att jag får Olsen Brothers-vibbar eftersom det är de enda danska män jag har hört sjunga på sitt modersmål – vilket visserligen säger mer om mig än om artisten i fråga, antar jag. Rasmus Seebach är utan tvekan kompetent, och jodå, han har sug i blicken.

Men ändå – fyrdubbel platina. Jag fattar inte.

I Sverige har låten ”Natteravn” blivit en stor hit på dansgolven. På den danska utgåvan av albumet var den blott ett bonusspår, ”Natteravn” är inte ens släppt som dansk singel, där var i stället dussinballaden ”Engel” brottarhiten. Den låten påminner om skivan i stort. Det gör inte ”Natteravn”.