Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rasmus Nilsson spelade hem segern

Rasmus Nilsson segrade i årets upplaga av Kulturskolans grandprix. Rasmus spelade sin egenkomponerade Ralles boogie, en fartfylld historia som föll juryn i smaken.

Kulturskolans grandprix blev extra spännande det här året eftersom det nu var en deltävling i Spotlight där finalen går i Krokom till hösten. Tre av de nio bidragen skulle kvalificera sig och det bjöds på mycket god underhållning från scenen i Folkets Hus.

När jurygruppen diskuterat sig fram till en prispall så blev det Rasmus Nilsson, Johanna Bergman och Micke Löfskog som fick anledning att jubla. Rasmus Nilsson vann med motiveringen "ett bra tempo, tekniskt ekvilibristiskt och en för genren rätt komposition".

– Det känns bra att gå vidare till final, säger en glad Rasmus Nilsson som gjorde sin första musiktävling.

– Jag har spelat i fem år och jag tränar lite varje dag, berättar han.

I tävlingen fanns även en konst och hantverksklass, denna vanns av Lina Andersson som skapat en skogsgubbe.

Den trevliga tävlingen till trots så var det lite tråkigt att publiken inte hittade dit i samma omfattning som tidigare. Kanske fanns 150 personer på plats men det är långt ifrån glansdagarna för tävlingen då det var knökfullt och fler än 500 inlösta.