Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rasera inte barnens trygghet

Annons

Föräldrarådet för Ängsmogården har den senaste tiden fått kännedom om de återupptagna/nya diskussionerna kring nedläggningar/förändringar av skolverksamheten i Torvallaområdet. Vi vill därför påtala våra synpunkter och argument.

Ängsmogården är ett begrepp! Ängsmogården är en F–9 skola och det är så den borde få fortsätta. Ängsmogården som den är nu och som den kan utvecklas som fortsatt F–9 skola betyder för våra barn och för oss föräldrar trygghet, helhet och kvalitet.

Ängsmogården är en liten, men ändå stor skola. Barnen får växa och utvecklas tillsammans med en engagerad personal som ser och förstår deras behov. Personal och barn som känner varandra till namn och som individer, från förskoleklass till nionde klass. Ängsmogårdens elever har också till följd av att vara en F–9-skola en stor gemenskap och sammanhållning som sträcker sig från tidigaredelens elever till senaredelens elever. Dessa delar ger en hög trivsel bland eleverna som tillsammans med en personal som ser och följer barnens utveckling innebär Trygghet!

Ängsmogården som en F–9-skola ger en helhet till som bör värnas. En helhet som innebär att det sällan eller aldrig blir glapp i inlärning och utveckling för eleverna. Personalen på tidigare- och senaredelen tar gemensamt ansvar för samtliga elever. De ser alla barnen och kan tidigt uppmärksamma situationer som kan utvecklas till problem. Kontakten mellan skolan och hemmet är också enkel och snabb då barn, personal och föräldrar känner varandra.

Kvalitet, trygghet och helhet innebär också en hög kvalitet. Barnen och vi föräldrar är trygga med upplägg och helheten som en F–9 skola som Ängsmogården innebär samt de utvecklade kontaktvägarna. Möjligheterna att nyttja senare delens lärarkompetens i tidigaredelens undervisning är också en bonus. Med ständigt närvarande personal och informerade föräldrar får barnen arbetsro som de behöver. Detta ger i sin tur de goda studieresultat som eleverna på Ängsmogården generellt presterar. Goda studieresultat som ändå är en grundförutsättning för att våra barn/eleverna vid Ängsmogården ska få en bra start på livet och möjlighet att själva välja väg och vidareutbilda sig.

Vi har också tidigare påtalat att barnen aldrig kan vara en kostnad som det går att spara in på. Våra barn är vår och hela samhällets investering för framtiden. Det är först om vi misslyckas med att ge dem de bästa förutsättningar som det blir en kostnad. Vad innebär exempelvis en på sikt nedlagd fritidsgård som troligen blir fallet om senaredelen flyttas? Vilka föräldrar är villiga att släppa iväg sina barn till andra sidan av Torvalla? Vilken kontroll har man då och vilken trygghet känner barnen när de ska ta sig till och från fritidsgården i Torvalla? Vilka effekter får detta i närområdet i form av oönskade aktiviteter och klotter?

Därför anser vi i föräldrarådet på Ängsmogården att det är av största vikt att våra och kommande barn ges möjligheten att tillsammans med personalen på Ängsmogården få fortsätta sin utveckling, från förskoleklass genom hela grundskolan på en och samma skola (Ängsmogården) på ett tryggt vis, som bygger på en helhet som ger en hög och god kvalitet.

Trygghet, helhet och kvalitet är i slutändan vad vi föräldrar i samråd med personalen på Ängsmogården vill ge våra barn. Vi ser heller inga andra alternativ än att Ängsmogården, om än med fler elever än tidigare, får fortsätta som en F–9 skola.

Föräldrarådet Ängsmogården

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel